Login

Email:
Password:

Doakan Kepada Mangsa Banjir

Kita panjatkan doa kepada Allah Subḥānahu Wa Ta'Ala (سبحانه و تعالى‎) agar banjir diredakan, dan memudahkan urusan mangsa-mangsa dan penyelamat banjir.
Ameen.

SOFTnet Waktu Solat/Muslim Solat Pro

SOFTnet Waktu Solat merupakan universal waktu solat app yang percuma di Google Play dan boleh dipakai di Malaysia dan seluruh dunia. Anda tidak perlu meng’install' app solat yg lain jika anda mahu ke luar negera.

Di Malaysia, waktu solat adalah sama seperti Jakim kerana data diambil terus dari website JAKIM. Bila di negara luar, app secara automatik bertukar kepada 'calculation method' yg digunakan di negara berkenaan. App telah diuji di Indonesia, Singapore, Saudi Arabia, Turki, India, Pakistan, UK, United States, France, Russia, China, Japan, Korea, Thailand, Negara Afrika, dan semua negara yg lain.

Yg menarik SOFTnet Waktu Solat akan ‘detect’ secara automatic lokasi di Malaysia menggunakan technology GPS dan data akan di download mengikut Solat Zone yg ditetapkan oleh JAKIM dan disimpan 15 hari kedepan. Dengan ini jika phone anda tidak ada internet waktu solat masih lagi tepat.

Ciri-ciri lain untuk app ini adalah:
Automatik silent apabila masuk azan - ini membantu anda solat agar tidak diganggu oleh ‘incoming call’. Silent mode akan kembali secara normal selepas 25 minits. Durasi masa untuk silent boleh di ‘set’ di app.

Notifikasi 10 minit sebelum masuk azan - Solawat Badawi akan berkumandang 10 minit sebelum masuk waktu. Ini mengingatkan anda untuk bersiap sedia utk menunaikan solat atau segera ke masjid untuk solat berjemaah.

Notifikasi untuk solat Tahajjud, Sahur, Imsak, Syuruk dan Dhuha - disamping
notifikasi untuk 5 waktu biasa app ini akan membantu anda melakukan ibadat yang sunat seperti tahajjud dan dhuha.

Notifikasi Sahur di’integrate’kan dengan kalendar hijrah - Selain puasa wajib, app ini akan automatik memberi notifikasi sahur untuk puasa sunat seperti sunat Isnin dan Khamis dsbnya.

Jam analog yg lingkaran luarnya adalah 24 jam pusingan. - Ia mewakili kedudukan matahari. Terdapat juga aura warna waktu solat.
http://shafiqolbu.wordpress.com/2013/11/25/hikmah-saintifik-waktu-solat-dan-perubahan-warna-alam/
Pusingan jam juga boleh diconfigurasi untuk mengikut arah tawaf.

MyMasjid - app ini diintegrasi dengan mymasjid app ( dari developer yg same).
Memudahkan anda mencari masjid berdekatan dalam 5 kilometer radius. MyMasjid app memudahkan anda menghebahkan activiti masjid. Banyak lagi feature lagi yang kami sedang bangunkan untuk app ini.

MyCafe - SOFTnet Waktu Solat juga diintegrasi dengan MyCafe app (dari developer yg sama juga). Mencari restaurant berdekatan. Malah app MyCafe mempunyai ciri-ciri check-in, food rating, menu entry dsb. Anda bole membuat pesanan terus ke restaurant dari app ini (Masih dlm peringkat ujian). Restaurant ujian adalah Damsyiq Cafe. Search restaurant ini di Seksyen 15 Bandar Baru Bangi menggunakan google map yg disediakan di app. (Idea/Suggestion dari anda amat dialu-alukan untuk app ini)

Ramai yang sudah mendapat menafaat dari app ini, tunggu apa lagi sila download di sini
https://play.google.com/store/apps/details?id=softnet.waktusolat.com

Dan pastikan forwardkan message ini kepada kawan-kawan anda.

http://www.muslimsolatpro.com